Behandeling aan huis na de bevalling in Amstelveen en omstreken

Zwangerschap en bevalling vergen veel van de moeder en van het gezin (mentaal en fysiek). Het veroorzaakt veel stress, terwijl je als moeder je zorg nodig hebt voor je zelf en je baby. Veel moeders zijn enkele dagen na de bevalling al druk bezig met de dagelijkse huishouding en gaan met de baby boodschappen doen. Dit kan leiden tot langdurige vermoeidheid en soms tot depressiviteit of burn-out klachten. ayurveda behandeling bevalling thuis De huidige zorg na de bevalling in Nederland is weinig gericht op herstel van de vrouw. Het is gericht op het verstrekken van informatie over borstvoeding en controle van de baby. Maar een goede zorg na de bevalling is essentieel om de kracht en immuniteit van de moeder te herstellen. De moeder vormt de kern van het gezin ! Als het met haar goed gaat, dan zal het ook goed gaan binnen het gezin. In ayurveda wordt veel aandacht besteedt aan het herstel van de moeder. Ayurveda schrijft voor om 6 weken intensieve rust te nemen. Voldoende rust, ayurvedische behandelingen met speciale kruiden en goede gezonde voeding zullen haar niet alleen terug brengen in haar kracht, maar ook positieve energie geven. Zo kan ze haar gezin de zorg geven die nodig is en haar eigen balans weer terug vinden. Langdurige intensieve zorg is in Nederland voor veel moeders financieel niet haalbaar. Maar ook een periode van 1 week of 2 weken kan heel veel betekenen voor je herstel.

Behandelingen (Ontzwangeringspakketten)

Ik bied korte intensieve behandelingspakketten van 5 dagen, 7 dagen of 10 dagen achtereen. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, krijg je elke dag:

  • ayurvedische massage voor de moeder voor herstel en ontspanning
  • ayurvedische baby massage voor de fysieke en mentale ontwikkeling, bevordert binding tussen moeder en kind, vermindert/ voorkomt constipatie en darmkrampjes
  • ayurvedische behandeling voor de moeder om de buik weer stevig te maken en in vorm te krijgen
  • ayurvedische behandeling voor de moeder om overtollige gassen/ afvalstoffen te verdrijven
  • adviezen behandelingen om darmklachten bij baby’s te voorkomen/verhelpen

Ondersteuning bij de borstvoeding

Heb je last van stuwing waardoor de melkproductie niet goed op gang komt? Desgewenst kan ik je hierbij ondersteunen.


Yogapraktijk Shruti